Σχετικά με τη Διδασκαλία των Βιωμένων Θαυμάτων

Φώτιση = Η απομάκρυνση της ιδέας ενός διαχωρισμένου εαυτού

Η προσέγγισή μας επικεντρώνεται στην καθοδήγηση του Πνεύματος εντός μας, η οποία δρα σαν εσωτερική πυξίδα που επιτρέπει τη διαδρομή να δίνεται κάθε στιγμή. Πρόκειται για μία πρακτική, άμεση και ενιαία προσέγγιση, όπου τα πάντα στην καθημερινή μας ζωή χρησιμοποιούνται για ένα σκοπό: να φθάσουμε στην εμπειρία της αληθινής ελευθερίας. Το Πνεύμα μας συναντά εκεί όπου πιστεύουμε ότι είμαστε, ξετυλίγοντάς μας και παίρνοντάς μας όλο και βαθύτερα, επεκτείνοντας το νου μας στην συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχει ξεχωριστός εαυτός. Μας έχουν δοθεί και σκαλοπάτια για να περάσουμε εύκολα μέσα από το μονοπάτι στο παρόν, όπου η έννοια του μονοπατιού εξαφανίζεται καθώς εγκαταλείπονται όλες οι έννοιες και αναγνωρίζεται ότι ποτέ δεν υπήρξε κάτι λάθος (και το μονοπάτι ούτε καν υπήρχε!)

Αναπαυόμενοι στο Παρόν

Όταν ο David Hoffmeister διδάσκει το παρόν αυτό αποτελεί μία εμπειρία του θαύματος της συγχώρεσης, της πληρότητας, στο οποίο τίποτα δεν εκλαμβάνεται ως έλλειψη, και η ιδέα του χρόνου εξαφανίζεται. Οι έγνοιες και οι ανησυχίες του κόσμου εξαφανίζονται και το μόνο που παραμένει είναι η Αγάπη.

Μόνο Μία Λύση

Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κόσμο, τα οποία απαιτούν μία χωριστή λύση το καθένα, όμως στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο ένα φαινομενικό πρόβλημα, η ιδέα ότι ο διαχωρισμός είναι αληθινός. Ο κόσμος χρησιμοποιήθηκε για να κρύψει την αλήθεια και να αποσπάσει το νου από την εσωτερική αναζήτηση. Η λύση δεν θα βρεθεί ποτέ στο επίπεδο του προβλήματος, και έτσι χρειάζεται να αμφισβητήσουμε όλα όσα νομίζουμε ότι γνωρίζουμε και όλα όσα νομίζουμε ότι είμαστε, ώστε να φθάσουμε στην επίγνωση της αληθινής μας φύσης. Η μόνη λύση είναι η υπέρβαση της ιδέας ότι θα μπορούσε ποτέ να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Η αλήθεια βρίσκεται Μέσα Σου

Οι μέρες που ψάχναμε έξω από τον εαυτό μας τελείωσαν. Αυτό ήταν απλώς μία απόσπαση της προσοχής! Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ανοικτοί για να λάβουμε αυτό που έχει ήδη δοθεί. Δεν υπάρχει πουθενά να πάμε και τίποτα να πετύχουμε, διότι είναι ήδη Εδώ, και τίποτα έξω από μας δεν μπορεί να μας δώσει αυτό που μας έχει ήδη δοθεί. Η αλήθεια του ποιοι είμαστε μας αποκαλύπτεται όταν δεν επιθυμούμε τίποτα άλλο και αναπαυόμαστε στο Παρόν του Θεού ως το μοναδικό μας επίκεντρο.

Ακολουθώντας την εσωτερική καθοδήγηση = Ειρήνη του Νου

Όταν ακολουθεί κανείς την εσωτερική του καθοδήγηση ζει μέσα σε μια συνεχή ροή, χορεύει ένα τέλειο χορό. Διαίσθηση είναι η εμπειρία του παρόντος. Είναι να ακούς και να ακολουθείς χωρίς κάποιο μελλοντικό στόχο. Παρόλο ότι το να ακολουθείς την καθοδήγηση έχει σχέση με την ένωση με το παρόν πέρα από τις μορφές, όμως είναι παράλληλα και πολύ πρακτικό. Μας δίνεται τι να πούμε, που να πάμε, τι να κάνουμε, κλπ. Αυτή η φωνή ή αυτό το συναίσθημα είναι η εσωτερική μας σοφία, ο αληθινός μας εαυτός, που μας καθοδηγεί στην συνειδητοποίηση ότι είμαστε η καθοδήγηση.

Η Φώτιση είναι Ακριβώς Εδώ και Τώρα

Ανεξάρτητα από το πόσο βελτιωμένος ή φουσκωμένος είναι ο περιορισμένος εαυτός μας, δεν θα γίνει ποτέ ο αμετάβλητος, αιώνιος Εαυτός που δημιούργησε ο Θεός. Είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε την παγίδα να νομίζουμε ότι η ευτυχία, η ειρήνη του νου και η σωτηρία είναι κάπου μακριά στο μέλλον, ώστε να καταλάβουμε ότι κάθε στιγμή είναι μία ευκαιρία. Η γραμμική αντίληψη του χρόνου (παρελθόν / μέλλον) είναι μέρος του δυαδικού συστήματος πεποιθήσεων, που πρέπει να αμφισβητηθεί. Υπάρχει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στην εμπειρία του ΤΩΡΑ. Ο Θεός δεν μας αρνείται τίποτα, ούτε μας κουνάει το καρότο της αιώνιας ειρήνης, λέγοντας: «Εδώ είναι η Φώτιση, συνεχίστε να αγωνίζεστε …ώχ, την χάσατε πάλι.» Η Φώτιση είναι εδώ και τώρα.

Ο Παράδεισος είναι Τώρα

«Η Βασιλεία των Ουρανών είναι πλησίον» σημαίνει ότι είναι τώρα. Το τώρα είναι η πύλη προς την αιωνιότητα, γιατί ο χρόνος και η αιωνιότητα δεν μπορούν να υπάρχουν και οι δύο. Όλα είναι ένα με το Θεό και είμαστε ευγνώμονες για την αγαπημένη αιωνιότητα, που είναι πραγματική και αληθινή. Τώρα είναι η ώρα της σωτηρίας!

Pin It on Pinterest

Share This