Άγια Σχέση και Αληθινή Οικειότητα

Ερώτηση: Τί είναι η άγια σχέση;

David Hoffmeister: Άγια σχέση είναι ένα σύμβολο του να είσαι σε μία σχέση χωρίς να δίνεις σημασία στο παρελθόν, οπότε το νόημα της άγιας σχέσης είναι να είσαι πλήρως στο παρόν, χωρίς σκέψεις από το παρελθόν να παρεμβαίνουν στη σχέση. 

Έτσι είναι πολύ ελεύθερη σχέση, πολύ ανοιχτή, ελεύθερη από προσδοκίες και όρια, απαλλαγμένη από εγωιστικά κίνητρα, για να παίρνεις, και ελεύθερη, επομένως, από την έννοια της αμοιβαιότητας. Και υπάρχει μια αίσθηση σεβασμού στην Άγια σχέση, μια αίσθηση εμπιστοσύνης.

Η άγια σχέση είναι ένα σύμβολο που οδηγεί σε πλήρη και ανοιχτή επικοινωνία όπου τίποτα δεν είναι κρυμμένο. Και αυτή είναι η πιο λαμπρή εμπειρία. Επειδή το εγώ έφτιαξε σώματα και διαπροσωπικές σχέσεις ως υποκατάστατο της ολικής ανοιχτής επικοινωνίας.

Ονομάζω αυτή την επικοινωνία Θεία επικοινωνία πραγματικά, η οποία είναι ακριβώς όπως μια τηλεπαθητική επίγνωση της Αγάπης. Είναι μάλλον σαν την εμπειρία της κοινωνίας μεταξύ Χριστού και Θεού.

Άγια Σχέση

Μια εμπειρία κοινωνίας του Πνεύματος. Ένας χαρούμενος χορός.

Και έτσι η άγια σχέση είναι σύμβολο της αντίληψης που χρησιμοποιείται μόνο για να αντικατοπτρίζει το θεϊκό.

Την Θεότητα της Αγάπης του Θεού.

Και δεν περιλαμβάνει την ανάγκη και την έλλειψη, και την ανεπάρκεια όλων των παραγόμενων, προβαλλόμενων, εγωιστικών σχέσεων, που δεν οδηγούν στην αλήθεια. Αυτές είναι απλά υποκατάστατα της αγάπης του Θεού.

Ερώτηση: Έτσι, ενώ εξακολουθώ να βλέπω τους αδελφούς και τις αδελφές μου σε σώματα είναι η λειτουργία μου να είμαι διαφανής σχετικά με την πίστη μου σε αυτές τις ανάγκες και τις ελλείψεις καθώς προχωρώ; Πρακτικά, πώς επιτρέπω στον εαυτό μου την εμπειρία της άγιας σχέσης;

David Hoffmeister: Ναι, το εμπόδιο στην άγια σχέση είναι να κρατάς αυτές τις σκέψεις επίθεσης ή τις κρίσεις ή τα παράπονα κρυμμένα. Και έτσι η πρακτική της συγχώρεσης είναι πραγματικά να τα αφήσεις να εμφανιστούν και να εκτεθούν. Επειδή μόνο η απόκρυψη αυτών των σκέψεων εμποδίζει την επίγνωση της Αγιότητας. Έτσι, αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο. Δεν σημαίνει ότι θα προσπαθείτε να δείτε τον αδελφό σας ή την αδελφή σας χωρίς σώμα.

Το ερώτημα που προκύπτει: “Θέλω να τον δω αναμάρτητο;” “Θέλω να δω πέρα από το σφάλμα και να βιώσω την αλήθεια;” Tο οποίο είναι άλλη μία επίκληση της Όρασης του Χριστού.

Ας πούμε, άφησε την Όραση σου, Άγιο Πνεύμα, άφησε την όραση σου να αντικαταστήσει την αντίληψη που κρατάω για τον αδερφό μου , η οποία είναι απλώς μια παρουσίαση του παρελθόντος που εμφανίζεται ακόμη μια φορά σαν να συμβαίνει ακόμη.

Pin It on Pinterest

Share This