Ο Βασικός Νόμος του Νου

Υπάρχει ένα ρητό, «Παίρνεις αυτό που ζητάς». Λέγεται με πολλούς τρόπους: «Ότι σπέρνεις αυτό θερίζεις», «Το να δίνεις και να λαμβάνεις είναι το ίδιο», και «Ο νους παίρνει ακριβώς αυτό που θέλει». Ο βασικός νόμος του νου δείχνει ότι όλα όσα βιώνω τα έχω ζητήσει, τα έχω επιθυμήσει, και ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον Νόμο.

Αυτός ο νόμος ισχύει για όλα όσα πιστεύω, σκέφτομαι, αισθάνομαι και αντιλαμβάνομαι. Από τη στιγμή που έχουμε εννοήσει αυτόν τον νόμο έστω και ελάχιστα,  οι έννοιες του τυχαίου και της τύχης χάνουν το νόημά τους και συνειδητοποιούμε την ύπαρξη μιας άρρηκτης Ολότητας Ειρήνης και Αγάπης.

Αυτή η επέκταση της συνείδησης καρποφορεί πλήρως στον συγχωρεμένο κόσμο, στον οποίο η Ειρήνη σκεπάζει όλες τις αντιλήψεις. Και την μνήμη του Αληθινού Εαυτού ακολουθεί η Αληθινή Ταυτότητά μας στον Θεό, όπως ο μεσημεριανός ήλιος ακολουθεί την αυγή σε αυτόν τον κόσμο.

Ο Βασικός Νόμος του Νου

Έτσι θα βρούμε τον εαυτό μας ως ένα ον, ενωμένο με τον Στοργικό Δημιουργό. Ενώνομαι μαζί σας αδελφοί και αδελφές μου, γιατί μετέχουμε του ίδιου Στοργικού Νου. Ευχαριστώ τον Θεό που δημιούργησε αυτό το Νου Τέλειο και Αιώνιο και Άπειρο.  Η δική μας δουλειά είναι η συγχώρεση των ψευδαισθήσεων, ώστε να θυμηθούμε και να αναγνωρίσουμε την Αλήθεια. Θα γνωρίσουμε την Αλήθεια και την Αλήθεια θα μας ελευθερώσει!

Με αγάπη και ευλογίες,
David Hoffmeister

Pin It on Pinterest

Share This