Παιδική Κακοποίηση, Εμπιστοσύνη και Συνειδητοποίηση

Τι λένε τα μαθήματα θαυμάτων για την παιδική κακοποίηση

Ερώτηση:
Aγαπητέ David,

Κακοποιήθηκα όταν ήμουν παιδί και δυσκολεύομαι με θέματα εμπιστοσύνης, ακεραιότητας και σεβασμού και με το να κρατώ τη δική μου δύναμη. Μπορείς να με βοηθήσεις σε παρακαλώ?

David Hoffmeister:
Αγαπημένε του Θεού,

Σε ευχαριστώ που μου έγραψες και μοιράστηκες όσα σκέφτεσαι. Το άνοιγμα στην ακεραιότητα και στην ειλικρίνεια με τον εαυτό μας είναι η επιθυμία να αισθανθούμε την αγάπη μέσα μας και να την αφήσουμε να λάμψει χωρίς όρια κανενός είδους. Το εγώ θέλει να σε αποθαρρύνει απο το να κοιτάξεις μέσα σου, γιατί κάτω από το φαινομενικό σκοτάδι των ψευδών πεποιθήσεων βρίσκεται το λαμπρό Φώς της Αλήθειας και η άνευ όρων αγάπη, μέσω της οποίας το εγώ διαλύεται. Η κακοποίηση  είναι η ψευδής πεποίθηση ότι κάτι μπορεί να συμβεί σε κάποιον πέρα από αυτό που ζητάει.

Τι λένε τα μαθήματα θαυμάτων για την παιδική κακοποίηση

Το Άγιο Πνεύμα αποκαλύπτει την παράλογη επιθυμία για σύγκρουση και διαχωρισμό και αποκαλύπτει την ανυπαρξία του στο Φως του Θεού. Η ανθρωπαρέσκεια είναι ένας μηχανισμός του εγώ που αναζητά την αγάπη και την αναγνώριση και το σεβασμό από τους άλλους αντί να την αναζητά μέσα του. Είναι ένας τρόπος απόσπασης της προσοχής από το να κοιτάζουμε μέσα μας, και αποκάλυψης/απελευθέρωσης από το σκοτάδι που θεωρείται αληθινό.

Όσο είμαστε σε ύπνο μας φαίνεται ότι οι άνθρωποι και οι συνθήκες καθορίζουν την κατάσταση του νου. Ωστόσο, οι άνθρωποι και οι περιστάσεις το μόνο που κάνουν είναι να αντικατοπτρίζουν αυτό που ο νους πιστεύει, και φαίνεται πως δραματοποιεί και παριστάνει τις εξωπραγματικές σκέψεις που νομίζει ο νους ότι σκέφτεται. Η επιθυμία να δει κανείς ότι κάποιος έχει κάνει λάθος σχετικά με το νου, τον ψεύτικο εαυτό του και τον ψεύτικο κόσμο είναι το πρώτο βήμα προς την θεραπεία. Είναι χρήσιμο να αναγνωρίσουμε ότι υπήρχε ένας φόβος για τη θεραπεία και ένας φόβος για απώλεια, αλλά κάτω από αυτούς τους φόβους βρίσκεται ο φόβος για την Αγάπη.  Το εγώ φοβάται την Αγάπη, και είναι η ταύτιση με το εγώ που δημιουργεί το ψευδές συναίσθημα του φόβου. Όταν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας βλέπουμε την πραγματικότητα της Αγάπης και της ανυπαρξίας του φόβου. Αν ο Θεός είναι μαζί μας, ποιος ή τι θα μπορούσε να είναι “εναντίον” μας; Η αγάπη δεν έχει κανένα αντίθετο και ως εκ τούτου η Αγάπη ποτέ δεν “αντιτίθεται”. Η φράση “αφήστε όλα τα πράγματα να είναι ακριβώς όπως είναι” είναι μια αναφορά στο αιώνιο Πνεύμα που ο Θεός δημιουργεί ως Ένα.

Θυμήσου ότι ο νους σου έχει τη δύναμη να επιλέξει την κατάσταση του συναισθήματός του. Μπορείς να ελέγξεις  την κατεύθυνση της σκέψης σου και το Άγιο Πνεύμα μας διδάσκει να σκεφτόμαστε μαζί με τον Θεό, αντί να προσπαθούμε να σκεφτούμε χωριστά από το Θεό. Καθώς μαθαίνεις για το Άγιο Πνεύμα ανοίγεσαι στην εμπειρία ότι κυριολεκτικά δεν υπάρχει τίποτα «έξω» από το Πνεύμα. Η φράση “η αλήθεια είναι μέσα μας” είναι ένας τρόπος να πούμε ότι η αλήθεια είναι το Πνεύμα και τίποτα απολύτως δεν υπάρχει “έξω” από το Πνεύμα.  Είμαστε το νόημα της ζωής ως Πνεύμα και ο κόσμος των μορφών (πρόσωπα, τόποι, πράγματα, κ.λπ.) δεν έχουν κανένα νόημα. Το πνεύμα είναι αιώνιο και οι εικόνες είναι προσωρινές σκέψεις, που εξαφανίζονται καθώς φέρονται στο Φως.

Η «προσπάθεια» της αφύπνισης  έγκειται στο να παρακολουθείς το νου σου και στο να μη φιλοξενείς τις σκέψεις του εγώ. Η «υπομονή» έγκειται στην πίστη να συνεχίσεις με αυτήν την πρακτική μέχρι να μην παραμείνουν  υπολείμματα φόβου στην συνείδηση. Είμαστε ενωμένοι στο Σκοπό της συγχώρεσης της ψευδαίσθησης, διότι καμία ψευδαίσθηση δεν μπορεί να σταθεί στο Φως της Αλήθειας. Ο χρόνος δεν μπορεί να σκοτίσει την αιωνιότητα και οι αυταπάτες δεν μπορούν να καλύψουν την Αλήθεια. Δεν μπορείς να αποφύγει το Θεό, ούτε το Θεό/Εαυτό που δημιουργήθηκε ως Ένα για πάντα. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού να πάω να κατοικίσω.  Σε αυτή την εμπειρία όλη η αντίσταση διαλύεται και μόνο η Αγάπη παραμένει.

Σ ‘αγαπώ για πάντα και πάντα,
David

Pin It on Pinterest

Share This