Προστασία του σώματος ή Σωτηρία του κόσμου;

Ερώτηση:
Αγαπητέ David,

Είμαι μπερδεμένος σχετικά με την φροντίδα του σώματος, τον υγιεινό τρόπο ζωής, την ασφάλιση υγείας κλπ. Αν εμπιστεύομαι το Θεό, μπορώ να αγνοήσω το φυσικό σώμα μου και να εμπιστευθώ ότι θα το φροντίσει;
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάποια κατεύθυνση που μπορείς να μου δώσεις.

David Hoffmeister:
Αγαπημένε μου,

Σε ευχαριστώ που μου έγραψες και για την επιθυμία σου για θεραπεία, που είναι μια βαθιά κλήση να αμφισβητήσεις και να απελευθερώσεις όλους τους ψεύτικους «νόμους» και «πεποιθήσεις» του εγώ, όπως οι «νόμοι» της οικονομίας, ασφάλισης υγείας, άσκησης, διατροφής κλπ.

Προστασία του σώματος ή Σωτηρία του κόσμου;

Ο Θεός δημιουργεί το Πνεύμα και επομένως δεν προστατεύει το σώμα, γιατί αυτό που ο Θεός δημιουργεί είναι άτρωτο. Σε αυτόν τον κόσμο, όταν ο νους ευθυγραμμίζεται με το Άγιο Πνεύμα, το σώμα δεν χρειάζεται καμία μέριμνα ή ιδιαίτερη φροντίδα. Ωστόσο, αυτή η “προστασία του νου” απαιτεί προσεκτική παρακολούθηση του νου. Η προσοχή, η παρακολούθηση του νου και η παράδοση είναι όλες σημαντικές ως η μόνη πραγματικά χρήσιμη “ασφάλιση υγείας”.

Η αληθινή υγεία αρχίζει και τελειώνει στο νου. Η υπόσχεση του Θεού είναι μόνο ότι δημιουργεί το Αιώνιο Πνεύμα. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την Αιώνια Αγάπη και έτσι ο Θεός δεν μπορεί ποτέ να αθετήσει την υπόσχεσή του.

Όλη η Δόξα στο Θεό!

Ερώτηση:
Αγαπητέ David,

Στα Μαθήματα Θαυμάτων υπάρχει μία άσκηση που λέει: “Είμαι Πνεύμα, άγιος Υιός του Θεού, ελεύθερος από όλα τα όρια, ασφαλής και θεραπευμένος και πλήρης. Ελεύθερος να συγχωρήσει και ελεύθερος να σώσει τον κόσμο”. Τι σημαίνει ελεύθερος να σώσει τον κόσμο;

David Hoffmeister:
Αγαπημένε μου,

Σε ευχαριστώ που μου έγραψες και μοιράστηκες την ερώτησή σου. Ο νους που πίστεψε ότι μπορούσε να διαχωριστεί από το Θεό βρίσκεται σε “ανάγκη” σωτηρίας από τις ψευδαισθήσεις. Δεν υπάρχει κόσμος πέρα ​​από τον κοιμώμενο νου που το ονειρεύθηκε και καθώς ο νους αυτός δέχεται την Επανόρθωση, ο κόσμος συγχωρείται ή σώζεται. Μόνο ο κοιμώμενος νους έχει ανάγκη σωτηρίας και σώζεται μόνο μέσω ειρήνης.

Ελεύθερος να συγχωρήσει και ελεύθερος να σώσει τον κόσμο

Η πλήρης συγχώρεση δέχεται τη διόρθωση του ενός λάθους – την πίστη ότι είναι δυνατόν να διαχωριστούμε από το Θεό – και η αποδοχή της διόρθωσης φέρνει την Αφύπνιση από το όνειρο του διαχωρισμού στην πραγματικότητα του Αιώνιου Πνεύματος.

Το “ελεύθερος για να σώσει τον κόσμο” υπονοεί μια απόφαση που σταματά το λάθος. Αυτός είναι ο στόχος ή ο σκοπός των Μαθημάτων Θαυμάτων και κάθε Πνευματικής Οδού. Έτσι, η σωτηρία παίρνει τη μορφή μιας απόφασης, όμως αυτή η απόφαση απαιτεί την πλήρη υπέρβαση του συστήματος πεποίθησης του εγώ.
Αυτή είναι η Φώτιση. Αυτή είναι η Αφύπνιση εν Χριστώ.

Πολλές ευλογίες αγάπης,
David

Pin It on Pinterest

Share This