Πως να Προσευχόμαστε για Άλλους Ανθρώπους

Ερώτηση:
Yπάρχει κάποια μέθοδος για το πως να προσευχόμαστε για άλλους ανθρώπους; Αισθάνομαι ότι καθοδηγούμαι να κρατώ στο φως ορισμένα άτομα που βρίσκονται στην καρδιά μου, βλέποντάς τα ελεύθερα, πλημμυρισμένα με ειρήνη και φως, πλήρη και ενωμένα ως “Ένα”, και ότι έχουν ξεφύγει από την ψευδαίσθηση της δυαδικότητας. Υπάρχει κάποιος ισχυρότερος τρόπος που κάποιος μπορεί να προσευχηθεί για κάποιον άλλον που δεν έχει αντιληφθεί το λάθος της δυαδικότητας;

David Hoffmeister:
H “προσοχή” σας είναι προς την σωστή κατεύθυνση με την έννοια ότι η εμπειρία της συγχώρεσης διαλύει την πίστη εντελώς ότι υπάρχει κάποιος “άλλος”. Η μορφή προσευχής που θα μπορούσε να ονομαστεί “προσευχή για άλλον” είναι μια μορφή ευσπλαχνίας. Η ευσπλαχνία βλέπει έναν αδελφό ή αδελφή πολύ πιο μακριά από ό, τι φαίνονται να είναι στον χρόνο, και έτσι η ευσπλαχνία είναι μια αντανάκλαση της Αγάπης μέσα το χρόνο. Η Ενιαιότητα της Αγάπης είναι μια Καθολική κατάσταση Ύπαρξης που είναι Αιώνια, επομένως η Ενιαιότητα υπερβαίνει το χρόνο εντελώς.

Πως να Προσευχόμαστε για Άλλους Ανθρώπους

Η Απόλυτη Ενιαιότητα της Αγάπης δεν μπορεί να έχει κανέναν αντίθετο και η πίστη στις ιδιωτικές σκέψεις και τους ξεχωριστούς νόες – ξεχωριστά άτομα – είναι η πεποίθηση ότι η Αγάπη μπορεί να διασπαστεί και να χωριστεί. Η προσευχή της καρδιάς μας είναι να αισθανόμαστε και να βιώνουμε την Ενιαιότητα της Αγάπης και αυτοί που το βιώνουν λάμπουν ως αντανάκλαση αυτής της προσευχής. Ο νους βλέπει ή αντιλαμβάνεται αυτό που επιθυμεί και καθώς η επιθυμία μας εξαγνίζεται και γίνεται ενιαία, η αντίληψή μας θεραπεύεται και γίνεται ολοκληρωμένη.

Ο στόχος του διαλογισμού μπορούμε να πούμε ότι είναι να αδειάσει το νου εξ ολοκλήρου από εσφαλμένες σκέψεις και πεποιθήσεις, έτσι ώστε κανένα υπόλειμμα να μην παραμένει. Ο σκοπός της προσευχής μπορούμε να πούμε ότι είναι να μάθουμε το θέλημα του Θεού που είναι η Αιώνια Ενιαιότητα. Η προσευχή και ο διαλογισμός στις πρώιμες “μορφές” τους θεωρούνται ως μέσα για το «τέλος» της Φώτισης ή της Σωτηρίας, όμως στην Παρούσα Στιγμή είναι απλώς τρόποι περιγραφής της ροής του Πνεύματος.

Είναι χρήσιμο να τονιστούν αυτές τις ιδέες:

«Όταν θεραπεύομαι δεν θεραπεύομαι μόνος. Ο νους μου κρατά μόνο ότι σκέφτομαι με τον Θεό.» Άσκηση 137

«Η αγάπη δεν έχει αντίθετο. Η αλήθεια είναι αληθινή και μόνο ότι είναι αλήθεια είναι αληθινό». Βιβλίο Ασκήσεων-Μέρος Ι Επανάληψη IV Εισαγωγή

Τα μέσα και οι σκοποί εξαφανίζονται στην εμπειρία της Ενιαιότητας, γιατί Αυτό που Είναι δεν παίρνει χρόνο να το βιώσεις.

Σε αγαπώ πάντα και για πάντα,
David

Pin It on Pinterest

Share This