Σεξ και Πνευματικότητα

Μου ζητήθηκε να μοιραστώ τις σκέψεις μου για αυτό το θέμα και έλαβα το αίτημα για προσευχή. Το πνευματικό ταξίδι είναι εθελοντικό, όταν είναι αυθεντικό. Οτιδήποτε είναι πραγματικό βιώνεται μέσα από την αποδοχή και οτιδήποτε προσωρινά φαίνεται να είναι πραγματικό βιώνεται μέσα από την επιθυμία και την πεποίθηση, μέχρι την Αφύπνιση. Το Πνεύμα είναι Αιώνιο, μια κατάσταση ύπαρξης χωρίς επιθυμίες. Ο γραμμικός κόσμος του χωρο-χρόνου περιστρέφεται από επιθυμία. Ο σκοπός της πνευματικότητας είναι να βιωθεί η αμετάβλητη φύση του Πνεύματος. Αυτός ο στόχος περιλαμβάνει τη διάλυση της πίστης στη θυσία. Δεν μπορεί να υπάρχει πραγματική θυσία για να δεχθείς την Πραγματικότητα, αλλά η διαδικασία της Αφύπνισης φαίνεται να αντικατοπτρίζει την πίστη στη θυσία μέχρι την Αφύπνιση.

Σεξ και Πνευματικότητα

Η σεξουαλικότητα είναι μια από τις πολλές εμπειρίες στο γραμμικό συνεχές της ψευδαίσθησης. Δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη από οποιαδήποτε άλλη εμπειρία σε αυτό το συνεχές, αν και μπορεί να φαίνεται ότι ανυψώνεται και δοξάζεται ή υποτιμάται και θεωρείται ως χυδαία από το εγώ. Η επιθυμία για τη λήψη και το δόσιμο σεξουαλικής αγάπης σε έναν συντρόφο αποτελεί ένδειξη ότι οι πεποιθήσεις και οι επιθυμίες του εγώ εξακολουθούν να είναι ενεργείς. Ωστόσο, είναι δυνατόν και χρήσιμο να επιτρέψουμε σε μια αφοσιωμένη σχέση να χρησιμοποιηθεί από το Πνεύμα, ώστε να εγείρει αυτές τις πεποιθήσεις και επιθυμίες στο Φως μέσα μας. Με προθυμία αυτές οι πεποιθήσεις και επιθυμίες θα εξαφανιστούν και θα αφήσουν τον νου ειρηνικό.

Οι δοκιμασίες και οι δυσκολίες στις σχέσεις εκθέτουν τις ψευδαισθήσεις στο νου και αυτό θα βοηθήσει στην λήψη της τελικής απόφασης που ανοίγει την καρδιά στην ανάμνηση της αγάπης του Θεού. Ο νους φυσιολογικά θα ξεπεράσει τις σκέψεις του σώματος, αλλά όσο το σώμα φαίνεται να είναι μέρος του εαυτού, η απάρνηση του θα ήταν ακατάλληλη. Όταν προκύπτουν δυσκολίες, εκθέστε και απελευθερώστε τις πεποιθήσεις και τις σκέψεις χωρίς να τις προστατεύετε. Δώστε τες στο Άγιο Πνεύμα. Πολλές επιθυμίες θα απομακρυθούν, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει εξαναγκαστικά. Ο νους πρέπει να είναι έτοιμος.

Εκφράστε την αγάπη και την στοργή όπως σας καθοδηγεί το Πνεύμα και αφήστε το νου σας να τη λάβει. Να είστε πρόθυμοι να παραδώσετε στο Άγιο Πνεύμα οτιδήποτε στο νου σας που αισθάνεστε πως δεν είναι αγάπη. Κάθε σχέση υπάρχει ώστε να αναγνωρίσουμε τον  Ένα νου. Αυτό το ανακαλύπτουμε καθώς γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχουν σκέψεις που να μπορούν να διατηρηθούν ιδιωτικές. Μην κρατάτε κανένα μυστικό και θα γίνει προφανές πως μόνο η Αγάπη μπορεί να μοιραστεί. Αυτή η Θεϊκή Αγάπη είναι εντελώς πέρα από το σώμα, αλλά πρέπει κανείς να ξεκινήσει με το πώς αντιλαμβάνεται τώρα τον εαυτό του. Όλοι είναι άξιοι της Αγάπης του Θεού. Μέσω του μαθήματος της συγχώρεσης όλοι θα βιώσουν αυτό που αναζητούν βαθιά μέσα τους.

Απόσπασμα απο το βιβλίο του David Hoffmeister: Unwind Your Mind Back to God Experiencing A Course in Miracles

Pin It on Pinterest

Share This