Τι να απαντήσω σε ανθρώπους που πιστεύουν στον κόσμο της φυσικής ύπαρξης, και δεν πιστεύουν ότι η Αγάπη είναι μία;

Ερώτηση: Περνάω δύσκολες στιγμές με μερικούς ανθρώπους που αρνούνται να πιστέψουν ότι αυτός ο “κόσμος” δεν δημιουργήθηκε από το Θεό και ότι στην πραγματικότητα η Αγάπη είναι Μία. Πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε από το Θεό, όπως και εμείς, και ότι ζει σε όλα τα όμορφα λουλούδια κλπ. Τώρα ξέρω ότι δεν είναι έτσι, αλλά πώς μπορεί κανείς να χειριστεί αυτό το είδος ακαμψίας;

David Hoffmeister: Απελευθερώνοντας την πίστη στο «αυτοί» ή «μερικοί άνθρωποι» παραδίνεσαι στην Ροή που δίνει τέλος σε κάθε ακαμψία. Αδειάζοντας τον νου από όλες τις αντιλήψεις και εικόνες, απελευθερώνεις την πεποίθηση ότι γνωρίζεις οτιδήποτε για τον κόσμο και ανοίγεσαι στην αποδοχή της Επανόρθωσης.

Αγάπη είναι μία

Η εμπειρία του Τώρα, δεν βλέπει κανέναν «άλλον» γιατί η αγάπη Μία. Οι ασκήσεις 29 και 30 των Μαθημάτων Θαυμάτων εξαλείφουν τον πανθεϊσμό (το να βλέπεις το Θεό να ενυπάρχει σε ξεχωριστά αντικείμενα) ως πιθανότητα, και αποκαλύπτουν πως ο Θεός είναι μέσα σε όλα όσα βλέπω, διότι είναι μέσα στον νου μου. Ο Σκοπός του Αγίου Πνεύματος ενοποιεί την αντίληψη σε μια Ενιαία Οπτική και ακόμη και αυτή η ιερή αντίληψη θα δώσει τη θέση της στο Φως, στην Όραση του Χριστού.

Το μάθημα της αποδοχής είναι για μας και κάθε στενοχώρια αποτελεί μια έκκληση να αφήσουμε την πεποίθηση ότι υπάρχει κάτι έξω από το νου. Η αγάπη δεν έχει κανένα αντικείμενο, γιατί η Αγάπη είναι Ολοκληρωμένη. Ο Θεός δημιουργεί μόνο Πνεύμα! Η αληθινή συγχώρηση βασίζεται στην ιδέα ότι ο Θεός δεν δημιούργησε έναν κόσμο χωρίς νόημα. Αμήν.

Με Αγάπη για πάντα,
David

Pin It on Pinterest

Share This