Κουτσομπολιό και Μαθήματα Θαυμάτων

Το θαύμα της συγχώρεσης

Κουτσομπολιό και Μαθήματα Θαυμάτων – Το Άγιο Πνεύμα έχει έναν Σκοπό για τον κόσμο: το θαύμα της συγχώρεσης. Οι λέξεις, όπως και όλα τα σύμβολα, είναι ουδέτερα. Είναι ο σκοπός τους που τα καθιστά χρήσιμα ή όχι. Λέξεις που εμπνέουν και ευλογούν και χρησιμοποιούνται για να αποκαλύψουν και να απελευθερώσουν σφάλματα είναι πραγματικά χρήσιμες. Λέξεις που χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν ή να ενισχύσουν παρελθοντικούς συσχετισμούς αποτελούν πάντα μια απόσπαση της προσήλωσης στη παρούσα στιγμή. Στην παρούσα στιγμή, την απαλλαγμένη από παρελθοντικούς και μελλοντικούς ορισμούς και ιδέες, βιώνεται η ελευθερία και η αθωότητα.

Κουτσομπολιό και Μαθήματα Θαυμάτων

Η ανθρώπινη κατάσταση είναι το δράμα των ανθρώπων, των τόπων και των γεγονότων έτσι όπως παρατηρούνται μέσα από τον εγωικό φακό της γραμμικής αντίληψης. Στα Μαθήματα Θαυμάτων αυτό ονομάζεται εσφαλμένος τρόπος σκέψης. Με απλά λόγια είναι ένα παράπονο που ονομάζεται κουτσομπολιό. Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει (το σενάριο ή η ιστορία) είναι μυθοπλασία, όχι γεγονός. Ο Χριστός είναι το γεγονός. Η πλησιέστερη εμπειρία του γεγονότος που προσφέρει η αντίληψη είναι το θαύμα της συγχώρεσης, ο σκοπός του Αγίου Πνεύματος για τον κόσμο.

Ο εξαπατημένος νους φοβάται το φως του Χριστού και τον σκοπό του Αγίου Πνεύματος, σαν να υπήρχε “κάτι” που απειλεί τη μικρή του ιστορία. Η ταυτότητα του εγώ είναι συνώνυμη με την ιστορία και επομένως οι λεπτομέρειες της ιστορίας δεν του είναι μόνο συναρπαστικές, αλλά χρησιμοποιούνται για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την ιστορία. Έτσι η εστίαση στην ιστορία χρησιμοποιείται σαν απόσπαση της προσοχής από την εστίαση και προσοχή στο σκοπό του Αγίου Πνεύματος, που καθιστά την ιστορία χωρίς νόημα.

Η Παρουσία του Εγώ, Είμαι και ο Χριστός έχουν όλη τη Σημασία. Ο Χριστός είναι πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι το γεγονός. Η μυθοπλασία της ιστορίας είναι η ψευδαίσθηση του δράματος και το δράμα χρειάζεται χαρακτήρες που προσποιούνται κάτι που δεν είναι. Πρόσωπα, τόποι, πράγματα, γεγονότα και φαινομενικά ξεχωριστές καταστάσεις αποτελούν τη δομή της ιστορίας. Η βαθύτερη πεποίθηση του εγώ σε ξεχωριστούς νόες με ιδιωτικές σκέψεις είναι ο δημιουργός αυτής της δομής.

Το θαύμα της συγχώρεσης δείχνει το όνειρο, αυτή τη στιγμή, ως όνειρο. Υπάρχει μόνο ένα όνειρο που βλέπει το Άγιο Πνεύμα και ο Σκοπός του έχει αλλάξει από το θάνατο στη συγχώρεση. Δεν υπάρχουν ξεχωριστοί χαρακτήρες στον συγχωρεμένο κόσμο, επειδή ο νους είναι μοναδικός και ο κόσμος δεν έχει αφήσει τον νου που το ονειρευόταν. Η αιτιότητα έχει επιστραφεί στον νου, και αυτό που δεν είναι πραγματική αιτία (το εγώ) δεν μπορεί να έχει πραγματικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο συγχωρεμένος κόσμος αυτού που ονειρεύεται και αντιλαμβάνεται με θεραπευμένη αντίληψη, γιατί η αντίληψη θεωρείται ως πλήρης και αδιαίρετη. Η θεραπευμένη αντίληψη αντανακλά το Φως της Βασιλείας, διότι τίποτα δεν θεωρείται ξεχωριστό ή διαχωρισμένο σε αυτό το ευγενικό φως.

Αγαπημένε Θεέ , κάνε όλες τις λέξεις να χρησιμοποιηθούν για να οδηγηθώ σε σένα. Μην αφήσεις τον νου μου να περιπλανηθεί στην κατάκριση του κουτσομπολιού ώστε να απελευθερώσω όλους τους παρελθοντικούς συσχετισμούς και να κρατήσω τη χαρά της παρούσας στιγμής. Άγιο Πνεύμα δώσε μου τα Λόγια Σου σήμερα ώστε να μπορώ να φέρω ευλογία όπου φαίνεται να υπάρχει μίσος. Οδήγησέ με να δω ότι είμαι ο Λόγος του Θεού, σαν Ζωντανός Χριστός. Και καθώς ξεκουράζομαι στη Θεϊκή Σιωπή Σου σήμερα αφήνω όλα τα λόγια πίσω με ηρεμία, ώστε να γνωρίσω το Θέλημα Σου και το δικό μου σαν Ένα Πνεύμα. Σε ευχαριστώ Θεέ μου.

Με Ειρήνη, Αγάπη και Χαρά ,
David Hoffmeister

Pin It on Pinterest

Share This