Χάνοντας τους Φίλους μου στον Πνευματικό Δρόμο

Πρέπει να εγκαταλείψω κάθε είδους φιλία καθώς βρίσκομαι στο  πνευματικό μονοπάτι; — Ερωτήσεις & Απαντήσεις με το David Hoffmeister Living Miracles Community (Κοινότητα Βιωμένων Θαυμάτων).

Ερώτηση – Χάνοντας τους φίλους μου στο πνευματικό δρόμο: Μοιράστηκα τον ενθουσιασμό μου σχετικά με την πνευματική μου αφύπνιση με μερικούς φίλους και τώρα αναρωτιέμαι εάν έκανα καλά. Αντιμετωπίστηκα με φόβο και κατάκριση. Είμαι ανοικτός να ακούσω οτιδήποτε έχετε να πείτε για αυτό το θέμα.

David Hoffmeister: Πολλοί από τους στενούς σου φίλους δεν θα καταλάβουν την κατεύθυνση που το Πνεύμα σε οδηγεί.

Φίλους μου στον Πνευματικό Δρόμο

Χρησιμοποιώντας τη μεταφορά μιας τράπουλας, καθώς επιτρέπεις στο Πνεύμα “να μοιράσει τα χαρτιά”, οι μάρτυρες που εμφανίζονται στη ζωή σου  θα αντικατοπτρίζουν τον νέο σου σκοπό. Θα γίνεις αυτός που δείχνει το δρόμο για εκείνους που προσκολλώνται στη σκέψη του κόσμου.

Ο νους σου χαλαρώνει σχετικά με αυτό που πίστευε για το χρόνο, συμπεριλαμβανομένου και του παρελθόντος και συνεπώς για τα πάντα αυτού του κόσμου. Στα Μαθήματα Θαυμάτων (ΜΘ) ο Χριστός διδάσκει: «Δεν υπόκειμαι σε άλλους νόμους εκτός από του Θεού» (Άσκηση 76.1) και η «φιλία» θεωρείται σαν ένας από τους νόμους  του εγώ. Αυτή η αναίρεση του εγώ μπορεί να φαίνεται λίγο αποπροσανατολιστική όταν πρόκειται για φιλίες και συνεργασίες. Ο νους σταματά να αγαπά με έναν «ιδιαίτερο» τρόπο και ανοίγεται στο να αγαπά όπως ο Θεός αγαπά, με έναν καθολικό τρόπο.

Ερώτηση: Καταλαβαίνω.. Αισθάνομαι πως αυτό είναι αλήθεια. Η αγάπη μου έχει αυξηθεί  με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσα να φανταστώ και ξέρω ότι θα συνεχίσει να βαθαίνει  και να επεκτείνεται. Όσον αφορά τις φιλίες, βλέπω την αλήθεια σε αυτό που λέτε. Δεν προσπαθώ να διατηρήσω την ιδέα ότι όλοι θα αποδεχτούν ή θα κατανοήσουν το δικό μου μονοπάτι. Οι αντιδράσεις του κόσμου δεν θα επηρεάσουν την απόφασή μου, διότι γνωρίζω ότι είμαι υπο την καθοδήγηση του Πνεύματος και έχω κάνει μια αιώνια δέσμευση.

David Hoffmeister: Ναι, και όλα επιστρέφουν στον  καθαρισμό και στον εξαγνισμό της αντίληψης κάποιου. “Οι άνθρωποι”  προβάλλουν τις επιθυμίες του νου, σαν να είναι κάτι εξωτερικό από το νου. Σε εκείνους που προβάλλουν σκέψεις αμφιβολίας θα πρέπει να προσφέρεται αγάπη και ευγνωμοσύνη, διότι φέρνουν στην επιφάνεια αυτό που ακόμη πιστεύουν  υποσυνείδητα. Καθώς αυτά έρχονται στην επιφάνεια, όλες οι αμφιβολίες μπορούν να απελευθερωθούν για πάντα.

Ερώτηση: Όταν λέτε ότι «οι άνθρωποι προβάλλουν τις επιθυμίες του νου, σαν να είναι κάτι εξωτερικό από το νου», τι ακριβώς εννοείτε;

David Hoffmeister: Η συνειδητοποίηση της Φώτισης έρχεται πρώτα με την συνειδητοποίηση ότι υπάρχει ένας μόνο νους αντί για διαφορετικοί, ξεχωριστοί νόες με «ιδιωτικές σκέψεις». Τα άτομα είναι σύμβολα ανάλογα με το τι πιστεύει κανείς και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να συγχωρείς ένα άτομο ολοκληρωτικά φέρνει απελευθέρωση στον ένα νου και ως εκ τούτου όλοι θεραπεύονται ως Ένα. Τα Μαθήματα Θαυμάτων το θέτουν ώς εξής: “Όταν θεραπεύομαι, δεν θεραπεύομαι μόνος.” Άσκηση 137.14:3 Ο Ένας νους είναι πλήρης και ολοκληρωμένος, και η αμφιβολία για την ολότητα και την ενότητα (το εγώ) είναι αυτό που δημιούργησε τον δυαδικό κόσμο του διαχωρισμού. Η πίστη στον διαχωρισμό κάνει να μοιάζει ότι υπάρχει κάτι “εξωτερικό” του Ενός νου μας.

Ερώτηση: Nαι, γίνεται ξεκάθαρο. Σας ευχαριστώ. Καθημερινά βλέπω όλο και περισσότερο πως ο κόσμος είναι μία παγίδα για το νου. Εκτιμώ πραγματικά την αγάπη και την προσοχή σας. Ξέρω ότι είμαστε όλοι μέρος του Ενός νου, αλλά και πάλι θέλω να σας ευχαριστήσω.

David Hoffmeister: Eίμαι μαζί σου σε όλο τον δρόμο, γιατί μοιραζόμαστε τον ίδιο Εαυτό, την ίδια ταυτότητα στον Χριστό. Είναι ευχαρίστησή μου να χαιρόμαστε μαζί.

Pin It on Pinterest

Share This