Ασθένεια και Μαθήματα Θαυμάτων

Ασθένεια και Μαθήματα Θαυμάτων

Ερώτηση:
Πως η ασθένεια ή η αρρώστια είναι μια ανέφικτη πεποίθηση?

David Hoffmeister:
Η ασθένεια κατά τα Μαθήματα Θαυμάτων (ΜΘ) είναι ένα λάθος στη σκέψη και όλες οι σκέψεις που ακολουθούν την εσφαλμένη πεποίθηση ότι ένα σώμα μπορεί να είναι άρρωστο ή υγιές, νεκρό ή ζωντανό, είναι λάθος. Θάνατος είναι η πεποίθηση ότι είναι εφικτός ο διαχωρισμός από τον Θεό, από το Ένα, από τον Όλον. Η ασθένεια και ο θάνατος είναι η ίδια ψευδαίσθηση, διότι και τα δύο αρνούνται την Ολότητα, την Πληρότητα των πάντων και το αιώνιο Παν που είναι η Ζωή.

Ασθένεια και Μαθήματα Θαυμάτων

Όλη η Ζωή είναι Πνεύμα, και αυτός ο κόσμος δεν είναι τίποτα περισσότερο από την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει κάτι διαφορετικό από το Πνεύμα. Το σώμα είναι ένα ουδέτερο όργανο και δεν μπορεί πραγματικά να έχει τα γνωρίσματα ή τα χαρακτηριστικά της ασθένειας ή της υγείας, του θανάτου ή της ζωής.

Ως ψευδής πεποίθηση, η ασθένεια και ο θάνατος μπορεί να συγχωρηθεί ή να απελευθερωθεί. Ο θάνατος δεν είναι ένας κακός θύτης ή μία ευλογία, αλλά αντίθετα κάτι το ανέφικτο. Αν το δεις έτσι, έχεις χαρά! Δεν υπάρχει θάνατος! Έχω συνειδητοποιήσει ότι η ασθένεια και ο θάνατος είναι αλαζονικές σκέψεις, διότι αρνούνται την Παντοδυναμία, την Πανσοφία και την Πανταχού Παρουσία της Πηγής της Ζωής. Στην Παρουσία της Πηγής της Ζωής υπάρχει μόνο Ιερότητα.

Οι μεταφυσικοί ισχυρίζονται ότι η ασθένεια και ο θάνατος είναι αποφάσεις, αλλά σας ρωτώ: “Ποια είναι η επιλογή;” Έχετε κληθεί στο να είστε η Ζωντανή Απόδειξη ότι δεν υπάρχει θάνατος. Εάν κάποιος μπορεί να είναι άρρωστος ή να πεθάνει, δεν υπάρχει Θεός. Ωστόσο, αν ο Θεός είναι αγάπη, υπάρχει μόνο αγάπη και τίποτα άλλο παρά αγάπη. Δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός ή μεσαία κατάσταση για να βρεθεί σε αυτήν.

Όταν ανάβετε ένα φως σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, το σκοτάδι δεν υπάρχει πια. Το σκοτάδι και το φως δεν μάχονται για το ποιο αποτέλεσμα θα επέλθει—όταν έρχεται το Φως δεν υπάρχει σκοτάδι. Ομοίως, η ζωή και ο θάνατος, η υγεία και η ασθένεια  δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Αυτό που είναι Αλήθεια  και αυτό που φαίνεται να είναι το αντίθετο, δεν μπορεί και τα δύο να είναι αλήθεια, αν η Αλήθεια είναι αλήθινή και μόνο η Αλήθεια είναι αληθινή.

Έχω μεγάλη ευτυχία και χαρά στην καρδιά μου! Βλέπω ότι η πίστη στις ψευδαισθήσεις ήταν το λάθος που έχει διορθώσει το Πνεύμα και ο  Θεϊκός Νους ευτυχώς δεν έχει κανένα αντίθετο. Και αν η διόρθωση είναι πράγματι μια απόφαση, μια αποδοχή του τι είναι πραγματικά αληθινό, τι θα μπορούσε να είναι πιο άξιο στο νου σας από την αφοσίωσή σας και την πλήρη προσοχή σας; Γιατί, όπως σκέφτεστε, ο κόσμος θα εκπροσωπεί αυτήν τη σκέψη.

Θα αναπηδήσετε στο τραίνο των σκέψεων του κόσμου, ή θα παρατηρήσετε την ανυπαρξία τους από ψηλά με τους αγγέλους; Θα τραγουδήσετε το μοιρολόι των ψευδαισθήσεων ή το χαρούμενο τραγούδι της αιώνιας ευγνωμοσύνης; Κάθε στιγμή κάθε μέρα, αυτό είναι το ερώτημα που αντιμετωπίζουν οι κοιμώμενοι νόες. Θα σκεπάσετε τη ζωντανή στιγμή της ζωής με την παρελθούσα / μελλοντική υπόθεση του κόσμου ή θα παραδοθείτε στη Ζωή που είστε δια παντός;

Ο πόνος είναι μια αντίληψη του εσφαλμένου νου. Ποιος στο σωστό νου του θα μπορούσε να δει κάτι άλλο εκτός από την Αγάπη;  Αναρωτηθείτε για οτιδήποτε φαίνεται να μην είναι Αγάπη και αυτό που δεν υπήρχε ποτέ θα εξαφανιστεί σίγουρα από την εμπειρία σας. Αδειάστε τη συνείδηση από όλες τις φαινομενικές σκέψεις για το τίποτα και το όλον της ύπαρξης θα παραμείνει.

Σε αγαπώ, Ιερέ. Χαίρομαι με τους αγγέλους ότι η Ενότητα παραμένει Ίδια, πολύ πέρα από την πίστη στα αντίθετα. Γιατί  τι θα μπορούσε να χωρίσει Αυτόν που ο Θεός δημιούργησε ως  Ένα για πάντα; Υπάρχει μόνο αγάπη και η δυαδικότητα ήταν μόνο ένα όνειρο, καλώς ήλθατε τώρα στον Αφυπνισμένο Νου.

Με ευγνωμοσύνη,
David Hoffmeister

Pin It on Pinterest

Share This