Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αφυπνιστεί

Διδασκαλίες από το βιβλίο «Αυτή η στιγμή είναι το Θαύμα σας»

Όταν μεγαλώναμε, κανείς δεν μας είπε να επιτρέπουμε τα συναισθήματα μας να έρθουν στην επιφάνεια. Κανείς δεν μας έδωσε την άδεια να είμαστε πραγματικά ανοιχτοί και ευάλωτοι και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να έχει επαφή με τα συναισθήματά μας. Μας δίδαξαν πώς να φροντίσουμε τον εαυτό μας, πώς να επιβιώσουμε, πώς να είμαστε πιο πετυχημένοι, πώς να γίνουμε οι καλύτεροι κλπ, ενώ μόνο όταν επιτρέψεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου να βγουν στην επιφάνεια μπορείς να οδηγηθείς πέρα από αυτά τα οποία σκέφτεσαι και αντιλαμβάνεσαι.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αφυπνιστεί

Ο Αϊνστάιν ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε πως ένα πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί μέσα από το πρόβλημα, και ότι πρέπει να πας πέρα από το πρόβλημα για να λάβεις την λύση. Αυτή είναι η εμπιστοσύνη στο Πνεύμα. Εμπιστευτείτε πως θα το φροντίσει αυτό για σας. Δεν μπορείς να αφυπνίσεις τον εαυτό σου, αλλά μπορείς να επιτρέψεις τον εαυτό σου να αφυπνιστεί.

Εάν πιστεύεις πως είσαι μια μικρή ύπαρξη, ένα σώμα, μια μικρή προσωπικότητα, τότε πώς θα μπορούσες να πιστέψεις ότι γνωρίζεις πώς να βγεις από αυτό το όνειρο, στο οποίο αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι; Θα ήταν πιο πιθανόν να πάθετε κατάθλιψη ή να αυτοκτονήσετε παρά να έχετε την ελπίδα να αποδράσετε από το όνειρο.

Τα καλύτερα σχέδιά σας δεν σας έφεραν ποτέ ειρήνη και ευτυχία. Όταν είμαστε τελικά πρόθυμοι να διδαχθούμε και να πούμε, Πνεύμα, Εσύ δείξε μου, Εσύ καθοδήγησε με, μην με αφήνεις να προσπαθώ να σου υποδείξω τους τρόπους να με οδηγήσεις, τότε διαισθητικά βυθιζόμαστε στην διαδικασία της αφύπνισης. Όπως λέει στα Μαθήματα Θαυμάτων «Παραιτήσου τώρα από δάσκαλος του εαυτού σου» (Κ.12.V.8) Παραιτήσου! Κατάθεσε τώρα την παραίτηση σου!

Το να προσπαθείς συνεχώς να έχεις τον έλεγχο είναι μια συνήθεια ενός νου που πιστεύει πως είναι ένα ανθρώπινο ον, ενός νου που πιστεύει πως είναι ο «πράττων». Θα πρέπει να το ονομάσουμε ανθρώπινη «δράση» αντί για ανθρώπινη ύπαρξη. Όταν πραγματικά εκλιπαρείτε για βοήθεια, με ειλικρίνεια, το Πνεύμα είναι ικανό να χρησιμοποιήσει όλα τα είδη συμβόλων για να σας πλησιάσει. Απλά χρειάζεσαι την πίστη και την εμπιστοσύνη να βγεις από το κάθισμα του οδηγού, που πιστεύει πως είναι προσωπικά υπεύθυνος για να ξυπνήσει από το όνειρο.

Pin It on Pinterest

Share This