Η Έκθεση των προσωπικών σας σκέψεων αποτελεί κλειδί

Διδασκαλίες από το βιβλίο «Αυτή η στιγμή είναι το Θαύμα σας»

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά που προσπαθούμε να διατηρήσουμε είναι μια αίσθηση αυτονομίας και υπερηφάνειας. Η ιδέα ή η αίσθηση ότι είμαστε σημαντικοί με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο, ότι μας αγαπάει ένα ιδιαίτερο άτομο, ότι κάποιος μας δίνει ιδιαίτερη προσοχή, είναι μερικά από τα πολύ ύπουλα μυστικά του εγώ. Προσπαθούμε να αποκρύψουμε τον Θεϊκό Εαυτό μας και παίζουμε όλα αυτά τα διαφορετικά παιχνίδια, τα οποία φαίνονται πολύ ενοχλητικά.Είναι αρκετά καταθλιπτικό και πραγματικά δεν πηγαίνει πουθενά, όταν προσπαθούμε να πάρουμε ψίχουλα ιδιαίτερης αγάπης, προσοχής και αναγνώρισης για να στηρίξουμε τον εαυτό μας.

Η Έκθεση των προσωπικών σας σκέψεων αποτελεί κλειδί

Δουλεύουμε τόσο σκληρά για να γίνουμε “καλύτεροι άνθρωποι”, να αποκτήσουμε μεγαλύτερη νοημοσύνη και περισσότερες δεξιότητες.Θέλουμε να αρέσουμε περισσότερο και να είμαστε πιο δημοφιλείς. Όλη η βιομηχανία αυτοβοήθειας επικεντρώνεται στη βελτίωση του εαυτού, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό είναι ένα άλλο παιχνίδι που παίζουμε κρυφά από τον εαυτό μας, νομίζοντας ότι πρέπει συνεχώς να τρέχουμε προσπαθώντας να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό το παιχνίδι αυτο-βελτίωσης είναι ένα ακόμη μυστικό που μπορούμε να μάθουμε να εγκαταλείπουμε.Είναι πολύ χαλαρωτικό όταν αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι δεν χρειάζεται να γίνεις καλύτερος από ότι ήδη είσαι. Έχεις δημιουργηθεί τέλειος. Δεν βρίσκεις την ειρήνη μέσα από την αυτό-βελτίωση,αλλά μέσω της αυτο-αποδοχής.

Κατά την εργασία μου πάνω στα Μαθήματα Θαυμάτων, έβλεπα πως υπήρχε ο φόβος της Θεϊκής Αγάπης στο νου μου. Συνειδητοποίησα πως το εγώ φοβόταν να χάσει τον εαυτό του. Το εγώ φοβάται να εκτεθεί και να θεωρηθεί σαν μια φούσκα του τίποτα. Αυτός είναι ο φόβος της οικειότητας.Μιλάμε για αυτόν τον φόβο στις σχέσεις, που μερικές φορές προβάλλεται ως φόβος σεξουαλικής οικειότητας, αλλά είναι πραγματικά ένας φόβος να πέσει το προσωπείο μας, η μάσκα της ατομικότητας μας. Είναι ο φόβος να παρασυρθεί από μια λαμπρή αγάπη,μια αγάπη τόσο ισχυρή που κανείς από εμάς δεν μπορεί να φανταστεί κάτι τόσο ένδοξο και ισχυρό!

Για μένα, αυτά είναι τα μεγάλα μυστικά, επειδή δεν ξεκινάει με αυτή τη μεγάλη συνειδητοποίηση. Ξεκινάει πάντα με την αίσθηση ότι έκανες κάτι λάθος, είτε ότι έχεις αυνανιστεί, ότι έχεις κλέψει κάτι, ότι έχεις κακομεταχειριστεί κάποιον, ή ότι υπάρχει κάτι στο μυαλό σου που έχεις κρίνει τόσο φρικιαστικό που δεν θέλεις καν να το αντιμετωπίσεις, θέλεις απλά να το ξεχάσεις και να το απομακρύνεις από την επίγνωσή σου.

Κάτω από όλες αυτές τις αναμνήσεις και σκέψεις, υπάρχει η πεποίθηση ότι είμαστε διαχωρισμένοι.Αυτό είναι το “μυστικό” που κρύβουμε.Είναι πραγματικά μια αδύνατη πεποίθηση, αλλά πιστεύουμε ότι είναι αλήθεια. Το έχουμε κρίνει ως τρομακτικό και το έχουμε απομακρύνει από την επίγνωσή μας.Όλη η ασυνείδητη ενοχή προέρχεται από αυτή την πίστη στο διαχωρισμό. Και καθώς πραγματικά παραδίδεις τον εαυτό σου στο Θαύμα, αισθάνεσαι ότι όλες αυτές οι κρυμμένες πεποιθήσεις και τα μυστικά απομακρύνονται και τελικά αντιμετωπίζεις αυτήν την κρυμμένη πίστη στον διαχωρισμό.

Το βιβλίο «Αυτή η στιγμή είναι το Θαύμα σου» σου φέρνει εργαλεία για να αντιστρέψεις όλες τις φοβισμένες σκέψεις και πεποιθήσεις σου. Χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία καθίσταται δυνατή η εξεύρεση της πλήρους αίσθησης της ελευθερίας και της ειρήνης που πάντα λαχταρούσες.

Pin It on Pinterest

Share This