Πολύ ντόρος για το τίποτα

Διδασκαλίες από το βιβλίο «Αυτή η στιγμή είναι το Θαύμα σας»

Όλα όσα φαίνονται να πεθαίνουν σε αυτόν τον κόσμο θα ζήσουν ξανά μέσα από σένα όταν συνειδητοποιήσεις ποιος είσαι. Εκεί είναι η ζωή! Η ζωή δεν είναι στα σώματα. Η ζωή δεν μπορεί να σβηστεί τόσο εύκολα. Το εγώ έφτιαξε αυτόν τον κόσμο των αποκαλούμενων οργανικών και ζωντανών πραγμάτων, όπου φαίνεται να υπάρχουν κύκλοι γέννησης και θανάτου. Είναι όλα μέρος της κατασκευής του ίδιου ονείρου. Όταν περνάς την ημέρα σου νιώθοντας αυτήν την βαριά ενοχή είναι σαν μια θηλιά γύρω από το λαιμό σου. Όταν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να βγεις από την θηλιά είναι απλώς μια ευκαιρία να μπεις ακόμα πιο βαθιά μέσα σ’ αυτήν την αίσθηση της έλλειψης νοήματος.

Τελικά, όλα γίνονται για να βιώσουμε την αθωότητα μας. Αυτός είναι πραγματικά ο λόγος που συμβαίνουν όλα. Δεν είναι θέμα θρησκείας, ούτε πνευματικότητας. Τόσοι πολλοί άνθρωποι μιλούν για τις διαφορές μεταξύ θρησκείας και πνευματικότητας. Ούτε αυτό ισχύει. Είναι πολύ ντόρος για το τίποτα. Στο τέλος χρειάζεται να δεις ότι το πνευματικό μονοπάτι στο οποίο έχεις προσκολληθεί και όλες οι τεχνικές που χρησιμοποίησες, έγιναν όλα για την αθωότητα. Έγιναν μόνο για την αγάπη. Έγιναν όλα για την αποδοχή. Έγιναν μόνο για την αναγνώριση. Δεν ήταν ποτέ για τη διαδικασία.

Θα έχανες όλον τον κόσμο που βλέπεις εάν ανοιγόσουν στην αγάπη. Θα καταποντιζόσουν. Κατ’ αρχάς θα έκλαιγες όπως ποτέ δεν έχεις κλάψει, επειδή η αγάπη είναι τόσο έντονη όταν εγκαταλείπεις την πεποίθηση ότι γνωρίζεις κάτι σε σχέση με οτιδήποτε. Πραγματικά, αυτά τα Μαθήματα δεν είναι καθόλου δύσκολα. Ας είμαστε ειλικρινείς. Ας σταματήσουμε να παίζουμε το παιχνίδι ότι είναι δύσκολα. Κοίταξε τα πρώτα οκτώ μαθήματα των Μαθημάτων Θαυμάτων:

«Τίποτα από όσα βλέπω δεν σημαίνει τίποτα. Έχω δώσει σε όλα όσα βλέπω το νόημα που έχουν για εμένα. Δεν καταλαβαίνω τίποτα από όσα βλέπω. Αυτές οι σκέψεις δεν σημαίνουν τίποτα. Δεν είμαι ποτέ ταραγμένος για τον λόγο που νομίζω. Είμαι ταραγμένος επειδή βλέπω κάτι που δεν είναι εκεί. Βλέπω μόνο το παρελθόν. Ο νους μου είναι απασχολημένος με σκέψεις του παρελθόντος.» (ΜΘ – Βιβλ.Εργ.1-8)

Μπορείς να μάθεις αυτά τα μαθήματα διότι είναι το πιο φυσικό πράγμα που έγινε ποτέ. Αυτό που ήταν αφύσικο, ήταν να μάθεις όλο αυτό τον πολύ ντόρο για το τίποτα του κόσμου.

Pin It on Pinterest

Share This