Ο φόβος της απόρριψης και το άνοιγμα στην εμπιστοσύνη, τη συγχώρεση και τη αιώνια αγάπη

Ερώτηση:
Aγαπητέ David,

Κάποιο νέο άτομο μπήκε στη ζωή μου και τόσος φόβος, αμφιβολία, και σύγχυση έχουν έρθει στην επιφάνεια. Μπορείς να μοιραστείς μαζί μου κάποιες σκέψεις πως να αποβάλω τον φόβο της απόρριψης και αυτά που αντιλαμβάνομαι ως αναστατώσεις στον κόσμο;

David Hoffmeister:
Γεια σου αγαπημένε μου,

Σ΄ευχαριστώ για την ερώτηση σου. Οι Σχέσεις και η Σιωπή είναι δύο στοιχεία που φέρνουν σε επίγνωση αυτά που έχουν θαφτεί και απομακρυνθεί. Όταν τα συναισθήματα φαίνονται έντονα, δημιουργείται μια παρόρμηση να ψάξει κανείς μέσα του την αναστάτωση που αντιλαμβάνεται και να πάει μέχρι την αρχική απόφαση και στην συνέχεια να επιλέξει ξανά και να την αφήσει να φύγει. Η απάντηση έρχεται πάντα από μέσα μας ακόμη και αν φαίνεται να αντανακλάται στις σκέψεις και τα λόγια κάποιου άλλου ή στα σύμβολα του κόσμου των μορφών.

Σε ευχαριστώ για την προθυμία σου να κοιτάξεις την πεποίθηση και τον φόβο μιας μελλοντικής απόρριψης. Το εγώ παίρνει προηγούμενες εμπειρίες πόνου και απόρριψης και απώλειας και σχεδιάζει ένα μέλλον με περισσότερα από τα ίδια. Έτσι το άγχος και η ανησυχία ενεργοποιούνται στη συνείδηση. Το εγώ χρησιμοποιεί το χρόνο για να ενισχύσει την ενοχή και το φόβο προσπαθώντας να διδάξει στο νου ότι το μέλλον θα είναι σαν το παρελθόν. Το Άγιο Πνεύμα διδάσκει το νου ότι το παρελθόν έχει φύγει και παραμένει μόνο μια ευλογία. Το εγώ προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το χρόνο για να διατηρήσει τον πόνο, ενώ το Άγιο Πνεύμα διαλύει την πίστη στο χρόνο και τον πόνο που φαινόταν ότι έφερνε.

Η ευκαιρία που σου δίνει αυτή η σχέση είναι στην πραγματικότητα μια ευκαιρία να ανοιχτείς στην αγάπη άνευ όρων, όπως αγαπά ο Θεός. Είναι πάντα χρήσιμο να θυμάται κανείς αυτή τη σειρά στην Αφύπνιση: Πρώτα συγχωρείς, μετά αγαπάς. Αυτό συμβαίνει επειδή η συγχώρεση απομακρύνει τα εμπόδια στην συνειδητοποίηση της παρουσίας της Αγάπης. Η αγάπη είναι πάντα παρούσα. Εάν κάποιος διατηρεί τη σχέση στην κατάλληλη εστίαση, σε εκείνη της ξε-μάθησης ή της απελευθέρωσης του ψεύτικου, τότε το μάθημα της ολοκληρωτικής συγχώρεσης ή της Επανόρθωσης, είναι μια ευπρόσδεκτη κατεύθυνση. Όταν κάποιος ψάχνει για αγάπη άνευ όρων ΑΠΟ έναν σύντροφο, η επικέντρωση της σχέσης παραμορφώνεται και βιώνει συναισθηματικό πόνο.

Η απόρριψη είναι ο πυρήνας του συστήματος πεποίθησης του εγώ, ένα σύστημα που βασίζεται στο θεμέλιο της αναξιότητας και της έλλειψης και της μη ολοκλήρωσης. Το εγώ αναζητά ερωτικούς συντρόφους ώς υποκατάστατα του Θεού με την ελπίδα ότι θα βρει την ολοκλήρωση και την ολότητα στη μορφή. Ωστόσο, κανένα άτομο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Αγάπη μέσα μας, που ο Θεός δίνει για πάντα. Το να πιστεύεις στο εγώ σημαίνει ότι πιστεύεις ότι είναι δυνατόν να απορρίψεις τον Θεό και να απορριφθείς από τον Θεό. Αυτό είναι αληθινά αδύνατον, όμως για το εγώ είναι μια «πραγματικότητα» που ο κόσμος δημιουργήθηκε για να αποδείξει. Ο κόσμος μαρτυρεί ό, τι πιστεύει ο νους και το αυτο-σαμποτάζ στις σχέσεις είναι μια μορφή τιμωρίας του εαυτού για να μετριάσει τη φοβερή τιμωρία του Θεού. Το Άγιο Πνεύμα διδάσκει ότι η απόρριψη και η τιμωρία δεν υπάρχουν, επειδή δεν έχουν πηγή. Ο Θεός είναι αγνή αγάπη και όλοι οι αδελφοί και οι αδελφές αντικατοπτρίζουν αυτή την αγνή αγάπη σε πλήρη συγχώρεση.

Χαρούμενα ανοίγεσαι στην ανώτερη λειτουργία σου και ο Σκοπός όλων των σχέσεων γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρος. Για να μάθεις να δίνεις Αγάπη χωρίς όρους, απαιτείται η συγχώρεση του διαχωρισμένου νου. Κανείς δεν μπορεί να υπηρετήσει δύο κυρίους, και η υπηρεσία μας στον Θεό είναι υπηρεσία προς τον Εαυτό μας που ο Θεός δημιούργησε στην Αθωότητα. Πόσο υπέροχο είναι που οι σκέψεις και οι συναντήσεις σου με αυτόν τον νέο σύντροφο έφεραν στην επιφάνεια τους βαθύτερους φόβους και ανασφάλειες για θεραπεία! Και πόσο υπέροχο είναι ότι κάλεσες μάρτυρα της αγάπης και ενθάρρυνσης να μαρτυρήσουν την ασφάλεια και τη συμπόνια, καθώς αμφισβητείς και απελευθερώνεις αυτούς τους φόβους και τις ανασφάλειες! Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος με τον οποίο προχωρά το Σχέδιο ανατροπής του εγώ. Γιατί είναι αδύνατο να δεχθούμε την Επανόρθωση χωρίς πρώτα να αφαιρέσουμε τα μπλοκαρίσματα στην επίγνωση.

Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου καθώς και για την μαρτυρία των θαυμάτων, καθώς τα βιώνεις. Τα θαύματα πάντα φέρνουν απελευθέρωση από την παγιωμένη πίστη στην πραγματικότητα του παρελθόντος. Το άγχος για το μέλλον είναι πάντα μια κάλυψη για το φόβο του παρόντος, όμως τα θαύματα ανοίγουν το δρόμο για την αποδοχή της Άγιας Στιγμής. Καθώς το εγώ εξαφανίζεται από την επίγνωση, το ίδιο κάνει και ο φόβος της Αιωνιότητας. Και καθώς θυμόμαστε την Αιωνιότητα, η ιδέα της απόρριψης φαίνεται στην αρχή γελοία και στην συνέχεια απλώς φαίνεται να παύει να υπάρχει.

Όλες οι σχέσεις που δίδονται στο Άγιο Πνεύμα είναι μαθήματα για να δούμε την ψευδαίσθηση του εαυτού μας που φτιάχτηκε από το εγώ και να την αγνοήσουμε, αναγνωρίζοντας έτσι τον Αληθινό μας Εαυτό ως Χριστό. Επειδή οι μορφές δεν μπορούν ποτέ να αποκρύψουν την αλήθεια του Χριστού στο Θεό.

Αγάπη & Ευλογίες πάντα και για πάντα,

David

Pin It on Pinterest

Share This